Costa Rica Op Maat

your journey to paradise

Costa Rica Op Maat

Uw maatwerk Costa Rica vakantie goed geregeld!

  • Ruim 14 jaar ervaring
  • Flexibel
  • Kwaliteit
  • Persoonlijk contact
  • Nederlandstalig
  • In Costa Rica gevestigd

 

Offerte aanvraag

Uw vakantie naar Costa Rica
start hier!

 

Nu Offerte aanvragen »

Binnenland

De steden in het binnenland zijn vooral agragische centra

Liberia

    

Liberia is de hoofdstad van de provincie Guanacaste. De provincie die vooral bekend is vanwege zijn enorme veehouderijen en de mooie stranden. De stad Liberia is gesticht in 1769 aan de oevers van de rivier met dezelfde naam. Liberia is een rustige plaats en vooral vanwege de ligging aan de Interamericana is het de uitvalsbasis voor bezoeken aan de stranden van Nicoya en de parken in het noorden van het land, zoals Rincon de la Vieja en Santa Rosa. De oude huizen in de stad zijn opgetrokken uit adobe-steen, vervaardigd van de witte vulkanische bodem van de Rincon de la Vieja. Liberia wordt dan ook wel "de witte stad" genoemd. Mooie voorbeelden hiervan zijn te vinden in het centrum.  Buiten Liberia ligt de tweede internationale luchthaven van het land . Het Daniel Oduber vliegveld wordt vooral gebruikt voor charters met toeristen die aan de kust van Nicoya verblijven. Ook zijn er vluchten vanuit België.

Turrialba

 

Deze stad ligt 37 km ten oosten van Cartago op de uitlopers van de vulkaan met dezelfde naam. Vanwege de ligging, vlakbij de vulkanen Irazu en Turrialba en het opgravingsterrein Guayabo is de stad een trefpunt van vulkaanbezoekers en archeologieliefhebbers. Maar het is ook een trefpunt van wildwatersporters. Op vele plaatsen worden fasciliteiten aangeboden voor kajakken en wildwatervaren. Net buiten de stad ligt het landbouwtechnisch onderzoekscentrum CATIE. Op een terrein van bijna 1000 ha. wordt geëxperimenteerd met tropische landbouw. De laboratoria, de kassen en de proeftuinen zijn te bezichtigen. (vooraf reserveren)  

Fortuna de San Carlos (La Fortuna)    

  

De vulkaan Arenal rijst uit boven La Fortuna. Helaas is de vulkaan sinds eind 2010 niet meer actief. Trekkers kunnen de lage hellingen die oprijzen naar de Arenal verkennen en wandelen over de oude lavavelden in het nationale park, of naar de Waterval Rio Fortuna gaan, een mooie waterval ten zuidwesten van de stad. Neem hier een frisse duik na de stevige afdaling.

 

Offerte aanvragen

Op zoek naar een vakantie op maat?
Wij maken graag een voorstel voor u!

 

Nu Offerte aanvragen »