Costa Rica Op Maat

your journey to paradise

Costa Rica Op Maat

Uw maatwerk Costa Rica vakantie goed geregeld!

  • Ruim 14 jaar ervaring
  • Flexibel
  • Kwaliteit
  • Persoonlijk contact
  • Nederlandstalig
  • In Costa Rica gevestigd

 

Offerte aanvraag

Uw vakantie naar Costa Rica
start hier!

 

Nu Offerte aanvragen »

Individuele reis met transfers

U heeft geen zin om zelf een huurauto te besturen, zeker gezien de slechte conditie van de wegen in Costa Rica. Dan bieden wij u de oplossing. Een rondreis door het prachtige Costa Rica met transfers per minibus. Deze busjes met airco brengen u van hotel naar hotel. Of u kiest voor een reis met een privë chauffeur.

Alle onderstaande reizen zijn voorbeeldreizen. U kunt de reis aanpassen naar uw wensen. Het moet uw vakantie worden.

1. Rondreis met privé chauffeur

2. Rondreis met transfers

3. Uitbreiding met Corcovado

4. Uitbreiding met Tortuguero

5. Rondreis voor de liefhebbers van paardrijden

                                                Brulaap

 Vakantie reis met privé chauffeur

Gedurende deze reis heeft u een privé chauffeur ter beschikking gedurende 9 dagen met een ruime 4WD.

Dag 1:  Transfer van de luchthaven naar uw hotel in het centrum van San José.

Dag 2:  U heeft de gelegenheid de stad te bezoeken.

Dag 3:  Met een internationaal gezelschap gaat u per bus en daarna per boot naar Tortuguero. Een volledig verzorgde excursie excl. de entree van het park. Dit dient u ter plaatse te voldoen (US$ 15 p.p.) Ook een optionele excursie naar het schildpaddenstrand in het legseizoen (juli t/m september) dient u ter plaatse te voldoen. Alle maaltijden en verdere excursies zijn inbegrepen.In de namiddag bezoekt u per boot het dorp, u wandelt terug over het strand.

Dag 4:  U heeft 2 excursies waarvan 1 per boot door het park Tortuguero.

Dag 5:  Per boot en daarna per bus gaat u terug naar Guapiles. Hier heeft u nog een afscheidslunch. U privé chauffeur wacht u hier op voor de verdere tocht naar Sarapiqui.

Dag 6:  In de ochtend heeft u een excursie waarbij de verwerking van cacao wordt gedemonstreerd. Daarna gaat u door naar het hoge noorden. 7 kilometer boven Boca Tapada aan de rio San Carlos. Alle maaltijden zijn hier inbegrepen.

Dag 7:  U heeft een boottocht of kajaktocht over de rio San Carlos en naar keuze een gidswandeling door de jungle of een paardrit.

Dag 8:  Naar Caño Negro. Dit is een gebied met wetlands.

                                    Caño Negro

Dag 9:  U heeft een boottocht door de wetlands, daarna gaat u door naar La Fortuna onder de rook van de Arenal vulkaan.

Dag 10: In de ochtend een bezoek aan de waterval van La Fortuna, in de middag een wandeling over de oude lavavelden en daarna een bezoek aan de heetwaterbaden van Baldi incl. dinerbuffet.

Dag 11: Naar Monteverde, bekend van het nevelwoud. In de vroege avond heeft u een nachtexcursie door het nevelwoud.

Dag 12: U heeft een gidswandeling door het nevelwoud.

Dag 13 t/m 16. Naar de zuidkust van Nicoya strandhotel Tango Mar. U privé chauffeur verlaat u na aankomst op de bestemming.

Dag 17: Met een interbus transfer hotel.-hotel gaat u naar Alajuela, een hotel vlakbij de internationale luchthaven.

Dag 18: Transfer naar de luchthaven. 

De prijs voor deze reis volgens de beschrijving is US$ 2490 per persoon. De prijs is gebaseerd op 2 personen  in tweepersoonskamers.

In de prijs is inbegrepen:

17 overnachtingen in middenklasse hotels, ( in Tortuguero en Boca Tapada lodges) het ontbijt is inbegrepen.            De transfers van en naar de luchthaven, Een volledig verzorgde excursie naar Tortuguero incl. alle maaltijden, transfers en excursies ter plaatse, 9 dagen een privé chauffeur, een cacao tocht, wandeling of paardrit en een kajak- of boottocht in Boca Tapada incl alle maaltijden, een boottocht door de humedales van Caño Negro, Entree waterval en entree park Arenal, entree met dinerbuffet bij de heetwaterbaden van Baldi, een nacht en een dagwandeling in het nevelwoud van Monteverde.

Niet inbegrepen:

Vliegreis Amsterdam – San Jose v.v. en overige maaltijden

 

Transfer rondreis

Dag 1:   Transfer van het vliegveld naar een hotel niet ver van de luchthaven..

Dag 2:   Transfer naar Manuel Antonio. U verblijft hier 3 nachten.

Dag 3/4 : Verblijf in Manuel Antonio. Vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan het nationale park. Hier ziet u capucijnerapen en luiaards.(maandag gesloten)

Dag 5:   Transfer naar Monteverde, bekend vanwege het nevelwoud. U verblijft 3 nachten in Santa Elena.

                                                Nevelwoud in Monteverde

Dag 6/7:   Deze dagen kunt u besteden aan een wandeling door het park of een wandeling maken over bruggen boven het nevelwoud.

Dag 8: Transfer per bus, boot (over het meer van Arenal), bus naar La Fortuna. U overnacht drie nachten in een spa en resort.

Dag 9/10:   U kunt de waterval bezoeken of naar een van de heetwaterbaden gaan.

Dag 11:     Transfer naar de zuidkust van Nicoya. Hotel Tango Mar.

Dag 12/13: Verblijf Tango Mar

Dag 14:  Transfer naar een hotel vlakbij de luchthaven.

Dag 15:  Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Prijs individuele rondreis met transfers

De prijs is gebaseerd op het verblijf in 2 persoonskamers.De prijs voor deze reis volgens de beschrijving is US$ 1300 per persoon van 1 december tot eind april. (behalve in de piekweek tussen Kerst en Nieuwjaar )  De prijs voor de reis is US$ 1200 per persoon van  1 mei tot eind november.

In de prijs is inbegrepen:

14 overnachtingen in middenklasse hotels,  Het ontbijt is inbegrepen. De trasnfers van en naar de luchthaven.          De transfers met een minibus: Alajuela - Manuel Antonio, Manuel Antonio - Monteverde, La Fortuna – Zuid Nicoya, Zuid Nicoya – Alajuela en een bus,boot, bus transfer van Monteverde naar La Fortuna.

Niet inbegrepen:

Vliegreis Amsterdam – San Jose v.v. en overige maaltijden

Mogelijkheden tot wijziging of verlenging:

U kunt u transferreis bijvoorbeeld uitbreiden met een verblijf in Tortuguero en/of Corcovado. Of wijzigen door een of beide van deze excursies in te voegen i.p.v. een van de andere bestemmingen. De excursies zijn onder begeleiding van een Engelssprekende gids en zijn in groepsverband.

Uitbreiding met Corcovado

Dag 1 t/m 14 volgt het eerste voorstel.

Dag 15: Transfer naar de luchthaven. U vliegt met een lokale vlucht naar Palmar Norte. Hier heeft u een transfer per minibus naar Sierpe. Vanaf Sierpe gaat u verder per boot door mangrovebossen en een stukje over de grote oceaan naar Corcovado. U overnacht gedurende uw verblijf in een zeer eenvoudige bungalow.

Dag 16: Dagexcursie naar het park Corcovado. Deze dag staan twee wandelingen op het programma. De eerste wandeling voert door de ongerepte natuur van het park Corcovado. Bij terugkomst heeft u de lunch, een picknick bij het parkstation. Na de lunch voert een wandeling door het oerwoud naar een waterval. Hier kunt u heerlijk afkoelen in het schone water.

   

Dag 17: Dagexcursie naar het eiland Caño. U vaart naar het eiland en kunt hier snorkelen of een wandeling over het eiland maken. Het zou gek zijn als we geen dolfijnen zouden zien. Zelfs de kans om een walvis te zien is aanwezig.

Dag 18: Transfer naar Palmar Norte per boot en bus. U vliegt verder naar Alajuela en heeft daar een transfer naar uw hotel.

Dag 19: Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Prijs verlenging in Corcovado:

US$ 750 per persoon op basis van tweepersoonskamers. Incl. de binnenlandse vluchten en het verblijf op basis van volpension in Corcovado en de laatste nacht in Alajuela.

 

Uitbreiding met Tortuguero

(Van juli tot en met september leggen groene zeeschildpadden schildpadden hun eieren op het strand van Tortuguero. De prijs voor een excursie is $30 p.p.)

Dag  1 t/m 13 idem als voorbeeld.

Dag 14: Transfer naar uw hotel in San Jose. U kunt hier een deel van uw bagage achterlaten, omdat u maximaal 12 kg per persoon mee mag nemen naar Tortuguero.

                               Tortuguero

Dag 15: U wordt opgehaald bij uw hotel. Via het park , een ontbijt en een bezoek aan een bananenplantage bereikt uw de aanlegsteiger voor het verdere vervoer per boot naar Tortuguero ´s middags maakt u nog een excursie naar het dorp.

Dag 16: Twee excursies per boot door het nationale park.

Dag 17: Transfer naar San José onderweg wordt een lunch aangeboden.

Dag 18: . U heeft deze dag om de hoofdstad te verkennen, bijvoorbeeld door een van de musea te bezoeken of een wandeling te maken door de stad.

Dag 19: Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Prijs verlenging in Tortuguero:

US$ 375 per persoon op basis van tweepersoonskamers. De drie nachten in San Jose zijn op basis van logies en ontbijt. De excursie naar Tortuguero is volpension.(excl. entree van het park $ 15 p.p.)

 

10 daagse reis voor de liefhebber van paardrijden

Costa Rica is een echt paarden land. In elke plaats kun je wel een paardrit maken. Ook zijn er bij festiviteiten in vele plaatsen zogenaamde Topes. Dit zijn optochten met vele paarden tot meer dan 2000 paarden bij de Tope in San José op tweede kerstdag.  Bij deze optochten zien zowel de ruiter als het paard er op z´n mooist uit. Voor de liefhebbers van paardrijden hebben we een speciale reis samen gesteld. Alle ritten zijn met lokale gidsen.

Dag 1: Transfer naar uw hotel niet ver van de luchthaven.

Dag 2: Met een hotel - hotel bustransfer naar Monteverde. Monteverde is bekend vanwege het nevelwoud. In de namiddag wordt u opgehaald voor een wandeling over bruggen boven het nevelwoud en in de avond heeft u een nachtwandeling door het biologisch reservaat Monteverde.

Dag 3: Te paard naar La Fortuna. U zakt van Monteverde af tot aan het meer van Arenal bij Rio Chiquito. Hier scheept u in voor een boottocht tot aan de dam in het meer van Arenal. Verder per microbus naar La Fortuna.

Dag 4: Paardrit naar de waterval van La Fortuna. In de middag een wandeling over de oude lavavelden en een bezoek aan de heetwaterbaden van Baldi inclusief dinerbuffet..

Dag 5: Naar Sarapiqui met een hotel - hotel transfer. In de middag heeft u een paardrit door de omgeving.

Dag 6: U heeft een wandeling met gids door het biologisch reservaat La Selva. In de middag kunt u gaan raften of een boottocht maken over de Sarapiqui rivier. Verblijf Sarapiqui.

Dag 7: Met een hotel - hotel transfer naar Puerto Viejo de Talamanca aan de Cariben. In de namiddag heeft u een paardrit door de omgeving.

Dag 8: Een paardrit door de jungle en over het strand. Verblijf Puerto Viejo 

Dag 9: Met een hotel - hotel transfer naar Alajuela, een hotel niet ver van de luchthaven.

Dag 10: Transfer naar de luchthaven.

U kunt deze reis ook inpassen en uitbreiden in een langere vakantie.  Deze reis is ook mogelijk met een huurauto.

Prijs voor deze reis bedraagt: US$1300 per persoon  (behalve in de piekweek tussen Kerst en Nieuwjaar )  

De prijs is gebaseerd op het verblijf in 2 persoonskamers.    

In de prijs is inbegrepen:

9 hotelovernachtingen inclusief  ontbijt. Bustransfers tussen de hotels, de genoemde paardritten, een wandeling over de lavavelden en een bezoek aan de heetwaterbaden van Baldi. Een wandeling door La Selva. 

 

Offerte aanvragen

Op zoek naar een vakantie op maat?
Wij maken graag een voorstel voor u!

 

Nu Offerte aanvragen »