Costa Rica Op Maat

your journey to paradise

Costa Rica Op Maat

Uw maatwerk Costa Rica vakantie goed geregeld!

  • Ruim 14 jaar ervaring
  • Flexibel
  • Kwaliteit
  • Persoonlijk contact
  • Nederlandstalig
  • In Costa Rica gevestigd

 

Offerte aanvraag

Uw vakantie naar Costa Rica
start hier!

 

Nu Offerte aanvragen »

Zeeschildpadden

Zeeschildpadden zijn een van de laatste overgebleven diersoorten uit de prehistorie. Indrukwekkend is het wanneer één soort, de Warana zeeschildpad, met massa´s het strand op komen om eieren te leggen op enige stranden in Guanacaste ( kust Grote Oceaan)

Vijf van de zeven soorten overgebleven zeeschildpadden op de wereld komen regelmatig nestelen op de stranden van Costa Rica.

Op deze pagina staan de soorten en de nesteltijd.

Tevens is onder aan de pagina een diagram opgenomen met de nesteltijden.

Groene zeeschildpad (soepschildpad)(Tortuga verde) Chelonia myda

Lengte: 102 tot 127 cm

Gewicht: 150 kilo

Frequentie van nestelen: 5 tot 6 keer per seizoen elke 2 tot 3 jaar

Plaats en periode

Ø       Caribische kust:            Tortuguero van juni tot oktober

Ø       Kust Grote Oceaan:       niet

 

Onechte karetschildpad (Tortuga negra) Chelonia agassizi

Lengte: 70 tot 95 cm

Gewicht: 40 tot 70 kilo

Frequentie van nestelen: onbekend

Plaats en periode

Ø       Caribische kust:             niet

Ø       Kust Grote Oceaan:       Guanacaste: Playa Cabuyal, Playa Minas

 en Playa Nombre de Jesus

 

Karet schildpad (Tortuga carey) Eretmochelys imbricata

Lengte: 70 tot 90 cm

Gewicht: 70 kilo

Frequentie van nestelen: onbekend

Plaats en periode

Ø       Caribische kust:            Tortuguero, Cahuita en Playa Negra 

 van april tot oktober

Ø       Kust Grote Oceaan:       sporadisch

 

Warana schildpad (Tortuga Lora) Lepidochelis olivaccea

 

Lengte: 60 tot 75 cm

Gewicht: 35 tot 40 kilo

Frequentie van nestelen: niet bekend

Plaats en periode

Ø       Caribische kust:             niet

Ø       Kust Grote Oceaan:       Playa Nancite van nei tot december

 Playa Ostional het hele jaar

 

Lederschildpad (Tortuga Baula) Dermochelis coriacea

Lengte: 200 tot 300 cm

Gewicht: 400 tot 500 kilo

Frequentie van nestelen: 4 keer per seizoen

Plaats en periode

Ø       Caribische kust:            Tortuguero , Playa Matina, Cahuita, Playa Negra

 van februari tot juli

Ø       Kust Grote Oceaan:       Playa grande, Playa Langosta, Playa Naranjo,

 en sporadisch op Playa Matapalo, Playa Esterillos

 Playa Camaronal en Playa Islita.

 

Tevens zijn er rapporten over de aanwezigheid van de valse karetschildpad

(Tortuga Carpintera) Caretta caretta  voor de Caribische kust.

 

Aantallen zeeschildpadden

De eerste categorie zeeschildpadden komt als eenling op de vele stranden aan. Dit gebeurt door het hele jaar heen. Er zijn 40 stranden bekend waar dit gebeurt. Maar vanwege de geringe hoeveelheid ( 1 tot 20) is het moeilijk om ze te observeren.

De tweede categorie is de groep welke met 20 tot 100 schildpadden op één nacht kunnen gaan nestelen.  Deze stranden zijn ideaal voor een observatie. In Tortuguero de groene zeeschildpad en de lederschildpad. Op Playa Grande en Playa Naranjo de lederschildpad.

De derde categorie is de grote invasie ze noemen dit de “arribada” In de nesteltijd komen er gelijktijdig duizenden warana schildpadden het strand op gedurende een periode van 3 tot 9 dagen.  De belangrijkste stranden zijn Playa Ostinal en Playa Nancite beiden in het nationaal park Santa Rosa.

Het nestelseizoen is afhankelijk van de soort schildpad en het strand

oranje : nestelperiode ;  rood : piektijd 

Soorten

Jan

Feb

Mar

Apr

Mei

Jun

Jul

Aug

Sept

Okt

Nov

Dec

Groene zeeschildpad
Caraïben

                       

Onechte karetschildpad
Pacifico

                       

Karet schildpad
Caraïben

                       

Warana schildpad Pacifico

                       

Lederschildpad
Caraïben

                       

Lederschildpad
Pacifico

                       

 

Offerte aanvragen

Op zoek naar een vakantie op maat?
Wij maken graag een voorstel voor u!

 

Nu Offerte aanvragen »