Costa Rica Op Maat

your journey to paradise

Costa Rica Op Maat

Uw maatwerk Costa Rica vakantie goed geregeld!

  • Ruim 14 jaar ervaring
  • Flexibel
  • Kwaliteit
  • Persoonlijk contact
  • Nederlandstalig
  • In Costa Rica gevestigd

 

Offerte aanvraag

Uw vakantie naar Costa Rica
start hier!

 

Nu Offerte aanvragen »

Algemene informatie

Costa Rica ligt in Midden Amerika en is ingeklemd tussen de Stille Oceaan in het westen en de Atlantische Oceaan in het oosten en tussen Nicaragua in het noorden en Panama in het zuiden. Costa Rica is 1,4 keer zogroot als Nederland.

Costa Rica telt 4,5 miljoen inwoners, waarvan er zo’n 2,5 miljoen in de centrale vallei wonen. De bevolkingsgroei bedraagt 2,8% per jaar. Blanken en mestiezen (van gemengde Indiaanse en blanke afkomst) vormen veruit de grootste bevolkingsgroep, ruim 95%. Aan de Caribische kust wonen voornamelijk de van oorsprong Caribische bevolking. In de reservaten wonen nog zo’n 5000 Indianen, waarvan de Bribri’s, de Boruca’s en de Chortega’s nog het meest van hun culturele identiteit hebben behouden. De belangrijkste bronnen van inkomsten zijn landbouw en toerisme. De koffie uit Costa Rica wordt geroemd vanwege de kwaliteit. Een aantal coöperaties van kleine koffieboeren hebben een contract met de stichting Max Havelaar. De fruitteelt  is economisch gezien erg belangrijk voor het land. De export en de handel zijn in handen van multinationals.

Natuurschoon:

Stranden met palmen, koraalriffen, vulkanen en bergketens, een paradijselijke flora en fauna. Op het gebied van natuurschoon heeft Costa Rica eigenlijk alles. Ongeveer vijf procent van alle plant- en diersoorten die er in de wereld zijn bevinden zich in dit kleine Midden-Amerikaanse land. Er leven 850 verschillende vogelsoorten, 220 soorten reptielen en amfibieën, 220 soorten zoogdieren en 9000 plantensoorten en 900 soorten bomen.

Het land is voor toeristen een paradijs. Zo´n 30 % van het land is beschermd natuurgebied en hiervan is de helft nationaal park. De 35 nationale parken liggen door het hele land verspreid. Massaal toerisme zou de ecostructuur van het land kunnen bedreigen vandaar dat de regering maatregelen heeft genomen ter bescherming van het milieu. Ecotoerisme wordt gestimuleerd en het massale strandtoerisme is geconcentreerd aan de noordelijke kust van de provincie Guanacaste. Er is speciaal voor deze toeristen een internationale luchthaven aangelegd bij Liberia. Een aantal nationale parken hebben een bezoekerslimiet. De regering weigert mee te werken aan de verbetering van de infrastructuur naar de diverse parken.

Algemene gegevens:

Taal: Spaans is de voertaal in Costa Rica. In de meeste toeristische gebieden kun je met Engels terecht.

Gezondheid: Costa Rica heeft een moderne gezondheidszorg. De kwaliteit is vergelijkbaar met de westerse landen. Costa Rica is ook zo goed als vrij van besmettelijke ziekte. In sommige delen van het land komt dengue (knokkelkoorts) voor. U beschermt zich door de juiste kleding te dragen en insectenwerend middel te gebruiken. Raadpleeg uw GGD voordat u vertrekt naar Costa Rica. 

Elektriciteit: De spanning is 110 Volt met Amerikaanse contactdozen. Indien uw reis is geboekt bij Costa Rica op maat, ontvangt u een verloopstekker bij uw welkomstpakket.

Geld: De munteenheid in Costa Rica is de colón. Prijzen worden ook vaak aangegeven in dollars. De dollar is de tweede munt van het land. U kunt onder andere in hotels betalen met dollars. De koers van de colon: 1 dollar = 530 colones ( 15/01/2015 ) U kunt op bijna alle plaatsen terecht met een creditkaart. Tevens kunt u op veel plaatsen in het land pinnen met uw bank- of giropas. Hierbij kunt u kiezen voor dollars of colones. Indien u dollars meeneemt op uw vakantie, zorg dan voor kleine coupures (20 dollar en lager). Biljetten van 100 dollar worden alleen door banken geaccepteerd.

Internet: Internetcafés vindt u door het hele land. Vooral in de grotere steden en in de toeristische gebieden,

Telefoneren: Overal in het land staan openbare telefooncellen. De meeste werken alleen met een telefoonkaart. Costa Rica heeft een GSM- en een 3Gnetwerk (UMTS). Vanwege het bergachtige gebied is niet overal bereik. Ook in afgelegen gebieden is geen ontvangst.   Indien u een 3G telefoon heeft, kunt u deze met www.waze.com gebruiken als GPS.

Paspoort: Voor een verblijf korter dan drie maanden heeft u geen visum nodig. Een geldig paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na het verlaten van het land is voldoende.

Tijd: Het is in Costa Rica zeven uur vroeger en tijdens de zomertijd acht uur vroeger dan in Nederland.

Feestdagen: Ruim 80% van de bevolking is Rooms-katholiek en dat is onder meer te merken aan de feestdagen
1 januari : Nieuwjaar
19 maart: Dag van San Jose
11 april: Dag van Juan Santamaria
1 mei: Dag van de arbeid
29 juni: Sint Paulo en Sint Pedro
25 juli: Aansluiting van de provincie Guanacaste bij Costa Rica
2 augustus: Dag van la Virgin de Los Angeles
15 augustus: Maria Hemelvaart
15 september: Onafhankelijkheidsdag
12 oktober: Dag de las Culturas
8 december: Onbevlekte Ontvangenis
25 december: Kerstmis

Overige festiviteiten en evenementen:
Gedurende de Semana Santa (Paasweek) worden er veel processies georganiseerd en ligt het hele land vrijwel stil op Witte Donderdag en op Goede Vrijdag. Samen met Kerst is dit dan ook het superhoogseizoen.
Oktober: Carnaval in Limon
December: Grote optocht in San José met veel paardenn (Tope). Stierengevechten in Zapote (voorstad San José). Daarnaast worden met regelmaat regionale en plaatselijke feesten georganiseerd. In Januari zijn de feesten van Palmares.

 

Volkslied:

 

Spaanse tekst

Noble patria tu hermosa bandera

Expresión de tu vida nos da:

Bajo el límpido azul de tu cielo

Blanca y pura descansa la paz.

En la lucha tenaz de fecunda labor

Que enrojece del hombre la faz

Conquistaron tus hijos, labriegos sencillos

Eterno prestigio, estima y honor

Eterno prestigio, estima y honor

¡Salve oh tierra gentil!

¡Salve oh madre de amor!

 

Cuando alguno pretenda tu gloria manchar,
Verás a tu pueblo, valiente y viril
La tosca herramienta en arma trocar.  

¡Salve patria! tu pródigo suelo
Dulce abrigo y sustento nos da;
Bajo el límpido azul de tu cielo
¡Vivan siempre el trabajo y la paz! 

 

 

Nederlandse tekst

Nobel thuisland, jouw mooie vlag

is de weergave van het leven dat je ons geeft

Onder het schone blauw van je lucht

Wit en steunt puur op de vrede

In de volhardende strijd van vruchtbare arbeid

Die het gelaat van de man rood doet worden

Veroveren je kinderen, kleine eenvoudige boeren

Eeuwig aanzien, achting en eer

Eeuwig aanzien, achting en eer

Gezegend oh opmerkelijke land

Gezegend oh moeder der liefde

Als iemand meent je glorie aan te tasten

Kijk naar je dorp, dapper en mannelijk

Het primitieve gereedschap gebruikt als een wapen

Gezegend vaderland met je productieve grond

De bescherming van het bestaan dat je ons gaf

Onder het schone blauw van je lucht

zal altijd het werk en de vrede zijn


 

 

 

Offerte aanvragen

Op zoek naar een vakantie op maat?
Wij maken graag een voorstel voor u!

 

Nu Offerte aanvragen »