Costa Rica Op Maat

your journey to paradise

Costa Rica Op Maat

Uw maatwerk Costa Rica vakantie goed geregeld!

  • Ruim 14 jaar ervaring
  • Flexibel
  • Kwaliteit
  • Persoonlijk contact
  • Nederlandstalig
  • In Costa Rica gevestigd

 

Offerte aanvraag

Uw vakantie naar Costa Rica
start hier!

 

Nu Offerte aanvragen »

Algemeen

Algemene informatie

Costa Rica ligt in Midden Amerika en is ingeklemd tussen de Stille Oceaan in het westen en de Atlantische Oceaan in het oosten en tussen Nicaragua in het noorden en Panama in het zuiden. Costa Rica is 1,4 keer zogroot als Nederland.

Lees meer...

Geschiedenis

Aan het begin van de 16e eeuw woonden er verscheidene indiaanse volken in het huidige Costa Rica. Op zijn vierde reis naar de “ Nieuwe Wereld” zette Columbus op 18 september 1502 in de omgeving van het huidige Puerto Limon voet aan wal. De indianen behandelden hem met respect.en tijdens zijn 17 daagse verblijf merkte Columbus op dat sommige indianen gouden voorwerpen droegen. De Spanjaarden dachten daarom dat er in het binnenland veel goud te vinden zou zijn en noemden het land daarom Costa Rica, hetgeen betekent “rijke kust”.  

Lees meer...

De beste reistijd voor Costa Rica

Wat is de beste reistijd voor Costa Rica?

Costa Rica kun je het hele jaar bezoeken. Wat de beste reistijd is, hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren. Van november tot en met april is het hoogseizoen, tevens de droge periode. In het regenseizoen is er af en toe een bui. Het regent dus niet continu. Een groot voordeel van deze periode is dat veel planten in bloei staan en er veel jonge dieren te zien zijn.

Lees meer...

Klimaat

Over het algemeen kan men zeggen dat Costa Rica een subtropisch tot tropisch klimaat heeft met een droog seizoen van december tot en met april en een nat seizoen van mei tot en met november. Vanwege de ligging in de buurt van de evenaar zijn er op zeeniveau nauwelijks temperatuurverschillen.Costa Rica is dan ook het hele jaar door te bezoeken.

Lees meer...

Economie

Tot eind jaren tachtig was de landbouw de belangrijkste economische sector in Costa Rica.

Lees meer...

 

Offerte aanvragen

Op zoek naar een vakantie op maat?
Wij maken graag een voorstel voor u!

 

Nu Offerte aanvragen »