Costa Rica Op Maat

your journey to paradise

Costa Rica Op Maat

Uw maatwerk Costa Rica vakantie goed geregeld!

  • Ruim 14 jaar ervaring
  • Flexibel
  • Kwaliteit
  • Persoonlijk contact
  • Nederlandstalig
  • In Costa Rica gevestigd

 

Offerte aanvraag

Uw vakantie naar Costa Rica
start hier!

 

Nu Offerte aanvragen »

Pacific

Da Pacifische kust heeft prachtige met kokospalmen omzoomde stranden. Op veel plaatsen is er een gevaarlijke onderstroom. Zwemmen kun je in één van de vele baaien.

Ocotal

De idyllische baai van Ocotal ligt 4 km ten zuiden van de drukke badplaats Playa del Coco.  Ocotal is een rustig strand met als achtergrond beboste heuvels met papagaaien en brulapen. Vanuit Ocotal worden duikexcursies en visexcursies georganiseerd. Het uitzicht vanuit het hotel Ocotal is schitterend.

Tamarindo

Tamarindo is één van de grootste badplaatsen van Costa Rica. De brede baai van Tamarindo zo´n 30 km ten westen van Santa Cruz wordt onderbroken door een rivier. Het zandstrand heeft een rotsachtige platform dat bij laagwater tevoorschijn komt. Het strand wordt omzoomd door kokospalmen en tamarindebomen. U moet oppassen voor verraderlijke stromingen. Het toeristische Tamarindo heeft een klein maar gezellig centrum met bars en restaurants. Vanuit Tamarindo worden excursies georganiseerd naar de schildpadden bij Playa Grande.

Samara

Op 40 km ten zuiden van de plaats Nicoya ligt het door kokospalmen omzoomde strand van Samara. De halfronde baai wordt omgeven door rotsen en dankzij de koraalriffen voor de kust is het een van de veiligste stranden van Costa Rica. Omdat het strand eenvoudig te bereiken is, is het een drukbezochte badplaats.  Iets ten noorden van Samara ligt het rustigere Nosara met een vaak verlaten strand, waar wel de apen vaak de rust verstoren.

Carrillo

7 kilometer ten zuiden van Samara vindt u het prachtige verlaten strand Carrillo, een kilometers lang zandstrand in een baai, dus veilig om te zwemmen. Alleen tijdens de feestdagen is het hier druk. Er zijn hier geen voorzieningen aan het strand. Het dorp Carrillo bevindt zich 500 meter ten zuiden van het strand.

Montezuma en Mal Pais

Dit voormalige trefpunt voor hippies pakt de zaken tegenwoordig iets luxueuzer aan en kan nu bogen op goede accommodaties, restaurants en schone stranden. De ligging op het uiterste puntje van het Peninsula de Nicoya, onder aan een steile heuvel is fantastisch, maar wel afgelegen en de wegen zijn hier moeilijk begaanbaar. Bussen naar Montezuma stoppen bij de Paquera veerboot. In het centrum zijn winkels, cafés, hotels en restaurants. Aan de zuidzijde ligt een klein vissersstrand. Op vijf minuten lopen in noordelijke richting, voorbij een mooie houten kerk, ligt een adembenemend uitgestrekt wit zandstrand. U kunt hier wildwatervaren, vissen, duiken of een georganiseerde tocht te paard maken.

Voor een mooie wandeling,volg de hoofdweg ten zuiden van de kruising en rond de punt en u komt uit bij een reeks kleine hotels met uitzicht op nog meer stranden, en een rivier met een pad dat naar La Catarata (waterval) loopt. Het is een hele klim naar de waterval en u moet een aantal keren de rivier doorwaden. Met het is de moeite waard. Voor nog meer stilte rijdt u zo'n 10 km naar het zuiden voorbij een serie zandstranden over een onverharde weg (in het regenseizoen alleen begaanbaar per terreinwagen) naar Cabuya,een plaatsje aan de rand van het natuurreservaat Cabo Blanco. Hier zijn enkele kleine hotels te vinden. Voorbij het park Cabo Blanco komt u aan de westkust van het schiereiland bij Mal Pais, het nieuwe Montezuma, zeer druk bezocht door vooral surfers. Hier zijn ook diverse hotels en restaurants en enkele mooie stranden zoals de stranden Teresa en Carmen.

Jaco

     

Deze levendige kustplaats is goed bereikbaar vanuit de hoofdstad via de nieuwe snelweg 27 en wordt dan ook druk bezocht door de Tico´s. Aanvankelijk zijn hier speciaal voor de surfers goedkope cabinasneergezet, maar later is Jaco zich ook gaan richten op minder actieve vakantiegangers en verrees er langs de brede baai een reeks winkels, restaurants en hotels. Het dorp is verder uitgegroeid tot een badplaats voor veel jonge mensen uit San José die hier een weekend appartement hebben. Watersporten, zoals surfen en vissen zijn hier populaire bezigheden,maar zwemmers moeten vanwege de gevaarlijke stromingen goed uitkijken. Ten zuiden van Jaco biedt ook Playa Hermosa een uitdagende branding, vooral geliefd bij surfers,

Nationaal park Manuel Antonio 

Het park dankt zijn bekendheid vooral aan zijn spectaculaire kustlijn met mooie stranden en het fantastische beschutte water. Omdat de vele bezoekers aanzienlijke schade hebben aangebracht, heeft men een limiet gesteld aan het aantal bezoekers. Een groot deel van het park is nog in particuliere handen en hier hebben clandestiene houtkappers huisgehouden. Nog een groter probleem vormt de vervuiling, veroorzaakt door de vele hotels in de omgeving. Heel wat beter is het gesteld met het fraaie stuk kust dat bij het mooie Playa Espadilla Sur begint en doorloopt voorbij de dichtbeboste landtong van Punta Catedral naar Playa Blancaookwel Playa Manuel Antonio genoemd. Van hier voeren paden omhoog voorbij Playas Gemelas en eindigen bij de beschutte, maar rotsachtiger baai Puerto Escondido, die het beste bij eb te bezoeken is.

Dominical

Ten zuiden van Quepos ligt de badplaats Dominical. Een ontspannen sfeer, een goede branding voor surfers, een prachtige rivier en fantastische watervallen geven de ambiance weer. Met kilometers lange stranden en het regenwoud om de hoek is het een paradijselijk stuk Costa Rica. Vanuit Dominical worden duik- en snorkelexcursies aangeboden. Maar ook kunt u vanuit hier een excursie maken naar het nationale park Corcovado of het eiland Caño.  

Playa Tortuga

34 kilometer ten zuiden van Dominical bevindt zich Playa Tortuga. Lokaal heet het hier Ojochal. Rustige stranden en een gemoedelijke sfeer zijn de kenmerken van dit stukje paradijs. Vanuit Ojochal kunnen dagtochten worden gemaakt naar het nationaal park Corcovado of het eiland Caño. Niet ver van Ojochal ligt tevens het natuurpark Marina Ballena. Van eind juli tot oktober en van eind december tot april kunt u hier walvissen spotten. In de omgeving zijn meerdere watervallen en kunt u tochten maken per boot door mangrovebossen. Ook kunt u te paard naar de waterval of naar afgelegen stranden, zoals playa Ventana of playa Hermosa.   

 

Offerte aanvragen

Op zoek naar een vakantie op maat?
Wij maken graag een voorstel voor u!

 

Nu Offerte aanvragen »